Op beide locaties van WarmThuis bestaat voor mensen met dementie de mogelijkheid om te logeren voor een periode van maximaal drie weken. In bijzondere situaties is verlenging met nog eens drie weken mogelijk. Het logeren is bedoeld om de partner en/of mantelzorgers op adem te laten komen. WarmThuis zorgt met aandacht, zorgzaamheid en deskundige- en gespecialiseerde zorg voor de mensen die komen logeren.

Beide logeerhuizen zijn bijna het hele jaar geopend. Alleen van 26-12-2019 tot en met 02-01-2020 zijn de logeerhuizen gesloten.

Klik op de titels hieronder om de ervaringen van logees en hun naasten te lezen.

Of bekijk het filmpje dat onze vrijwilliger Koos Molenaar maakte van de logeerhuizen:

De logeerhuizen van WarmThuis zijn genomineerd door VGZ voor de ‘zinnige zorg award’, samen met nog 8 andere initiatieven in Nederland.

  • Jolanda Mesquita vertelt in een filmpje over haar ervaringen met het logeerhuis van WarmThuis

De logeerhuizen hebben vier ruime eenpersoons kamers en één tweepersoons kamer. Bijna alle kamers hebben eigen sanitair en bevinden zich op de eerste etage (op locatie Zuidermeer ook op de tweede etage) van de stolpboerderij. Er is een gezamenlijke huiskamer met woonkeuken. Het logeerhuis in Oterleek heeft een balkon.

Vanzelfsprekend kunnen onze gasten gebruik maken van alle beschikbare voorzieningen zoals het grote erf, de stal, de dieren, de moestuin. Ook kunnen zij als zij dat willen meedoen aan de activiteiten die georganiseerd worden.

De aandacht en zorg in beide logeerhuizen wordt gegeven door gekwalificeerde medewerkers. De medische zorg blijft de verantwoording van de eigen huisarts, dan wel van de huisarts die wordt ingeroepen door de medewerkers van De Hulst.

De kosten voor het logeren kunnen worden vergoed door

  • Een indicatie afgegeven door de gemeente, mits de gemeente bereid is een beschikking af te geven met ons tarief van 158 euro per nacht (prijs 2018)
  • Een indicatie afgegeven door het CIZ
  • Een PGB, 162 euro per nacht (prijs 2019)
  • Voor eigen rekening, 162 euro per nacht (prijs 2019)

De kosten zijn inclusief de verzorging, ontbijt, lunch en diner. Waneer het CIZ of de gemeente een indicatie heeft afgegeven berekent het CAK de eigen bijdrage. WarmThuis brengt verder geen eigen bijdrage bij u in rekening.

Heeft u belangstelling voor logeren bij WarmThuis? Dan kunt u contact opnemen met Kirsten Gruijters.