Parttime verpleeghuiszorg

parttimeEen paar dagen per week naar een verpleeghuis, in plaats van permanent. Voor ouderen die nog wel thuis willen en kunnen wonen, maar toch verzorging nodig hebben kan het een uitkomst zijn. Dit betoogden afgelopen week regeringspartijen D66 en VVD.

De partijen vroegen de minister voor Volksgezondheid het plan verder te onderzoeken en een pilot te starten. “Met de pilot willen we onderzoeken of het aansluit bij het de behoefte van ouderen en wat het betekent voor de organisatie van een verpleeghuis”, aldus Tweede-Kamerlid Vera Bergkamp (D66).

Toen ons dit nieuws ter ore kwam dachten we; “dit is een heel goed plan, maar …. we doen dit al lang!”
WarmThuis heeft twee logeerhuizen met ieder vijf kamers waar mensen ‘parttime’ komen logeren. Dat gaat bijna altijd goed, dankzij de warme zorg die geboden wordt en de goede samenwerking met de verwijzers. De partners of familie van de logees zijn over het algemeen heel tevreden.

In 2017 logeerden 135 mensen met dementie bij ons in de tien beschikbare kamers. Het is nooit officieel onderzocht, maar de casemanagers van Geriant maakten de inschatting dat dankzij het logeren bij WarmThuis mensen een half jaar tot een jaar langer thuis kunnen blijven wonen.

Wij nodigden de tweede kamer leden uit om bij ons een werkbezoek te brengen. Daar zijn zij op in gegaan. Ze zijn van harte welkom.