Op beide locaties van WarmThuis is er in onze dagsociëteit dagbesteding voor mensen met dementie die zelfstandig thuis wonen.

De dagsociëteit

De dagsociëteit biedt diverse activiteiten, die er op gericht zijn de deelnemers een zinvolle en fijne dag te bezorgen. Het dagprogramma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Daarbij is heel veel mogelijk, zoals schilderen, muziek maken, verzorgen van de dieren, werken in de moestuin, wandelen in de omgeving, fietstochten, een goed gesprek of een excursie. Alles mag, niets hoeft en iedereen is vrij om te gaan en te staan op het prachtige ruime erf van WarmThuis.

Er wordt gestart om 11.30 uur. Het nieuws van de dag wordt doorgenomen, het plan voor de middag wordt gemaakt en de lunch wordt voorbereid. Alle activiteiten in de middag zijn er op gericht iedereen een fijne tijd te bezorgen. Het avondeten wordt gezamenlijk bereid. Na het eten en de koffie gaat iedereen rond 18.30 weer naar huis.

De dagsociëteit start later en loopt langer door dan de meeste andere dagbestedingen, omdat wij denken dat dit meer aansluit op de behoeften van de deelnemers en hun naasten. ‘s Morgens hoeft er dan niet gehaast te worden, ‘s avonds hoeft er geen maaltijd meer bereid te worden.

De locaties

De dagsociëteiten zijn gevestigd op de woon/zorg locaties van WarmThuis: De Hulst in Oterleek en Klein Suydermeer in Zuidermeer. De ruime tuin, de boerderijdieren, een moestuin en de prachtige omgeving bieden allerlei mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

In beide dagsociëteiten zijn open keukens waar de maaltijden bereid worden. Er is kan muziek gemaakt of geluisterd worden, films gekeken worden, er is een werkbank, fitnessapparatuur, een biljart, een leestafel en diverse zitjes.

Het begeleidingsteam

Het begeleidingsteam van de dagsociëteiten bestaat uit een coördinator, activiteitenbegeleiders en een aantal vrijwilligers.

Vervoer

De deelnemers, die niet zelfstandig naar de locatie kunnen komen, maken gebruik van de vervoersdienst van WarmThuis. De deelnemer aan de dagsociëteit wordt in dat geval gehaald en weer thuisgebracht.

Kosten

Voor deelname aan de dagsociëteit is een indicatie van de gemeente of het zorgkantoor nodig. De kosten worden grotendeels gefinancierd door de gemeente of het zorgkantoor. Dit geldt ook voor het vervoer. Wel vragen we een eigen bijdrage voor de extra avondmaaltijd en voor het vervoer. Verder vragen we een kleine eigen bijdrage van de deelnemers aan de dagactiviteit. Deze eigen bijdrage wordt besteed aan materiaal en activiteiten die niet door de gemeente of het zorgkantoor worden vergoed.

Meer informatie

Voor deelname en inlichtingen kunt u contact opnemen met informatielijn.