In Oterleek, gemeente Alkmaar, ligt woonvoorziening ‘De Hulst’ op een voormalig boerenerf aan de ringvaart van de Schermer. Op het erf staan de stolpboerderij, drie groepswoningen en twee grote schuren. In een van deze schuren staan in de winter koeien en schapen op stal.

Een gedeelte van de begane grond van de stolpboerderij en de drie woningen zijn ontwikkeld voor bewoning door zes mensen met dementie. Incidenteel kunnen er in een woning zeven mensen wonen. Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Deze ruimte wordt in overleg met bewoner en de familie ingericht met herkenbare meubels en spullen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Iedere woning beschikt over twee badkamers.

Een belangrijk onderdeel van De Hulst is het erf, dat vrij toegankelijk is voor alle bewoners. Het erf biedt een breed scala aan activiteiten. Er is een kas, een moestuin, een volière en een kippenhok. Ook zijn twee van de oorspronkelijke stallen behouden gebleven. In een van de stallen is vee ondergebracht: konijnen, koeien, kalveren en schapen. Deze laatste ruimte wordt ook gebruikt als activiteitenruimte voor de bewoners. De andere stal wordt vooral gebruikt als parkeergarage.

Op locatie De Hulst in Oterleek is een van de woningen bestemd voor jonge mensen met dementie (jonger dan 60 jaar bij de verhuizing naar WarmThuis). Het vaste team van de woning heeft veel ervaring  met de begeleiding van de bewoners en familie, in de specifieke omstandigheden waarin zij verkeren.

Verder zijn op het terrein het ontmoetingscentrum  en het logeerhuis aanwezig.