Licht aan het einde van de tunnel

Vurig hopen we allemaal dat de vaccinatie-campagne die vorige week startte uiteindelijk leidt tot terugkeer naar het normale leven. De vaccinatiebereidheid onder de collega’s is groot en alle contactpersonen van de WarmThuis bewoners gaven zonder uitzondering toestemming tot vaccineren.

De start van de vaccinaties geeft bij de meesten van ons vooral een gevoel van opluchting en blijdschap. Veel van de collega’s laten zich vaccineren ter bescherming van de bewoners, want geen van hen wil het virus mee naar binnen nemen. Dat is een grote zorg minder.

Geduld moeten we nog wel hebben voordat we de regels kunnen versoepelen. Alle aandacht van overheidswege is nu gericht op het vaccineren zelf, er zijn nog geen richtlijnen of adviezen voor versoepeling van de maatregelen na het vaccineren. De algemene boodschap is wel dat het nog wel even gaat duren voordat het leven zich weer normaliseert.

Na tien maanden corona kan ik mij bijna niet voorstellen dat er een moment komt waarop we weer onbekommerd een hand vast kunnen houden, een arm op iemands schouder kunnen leggen of de bewoners een knuffel geven voor het slapen gaan. Dat naasten weer zonder mondkapje de woonkamer kunnen binnenlopen om aan te schuiven voor de lunch of het diner. Dat collega’s weer gezellig met elkaar de overdracht en het werkoverleg kunnen doen. Dat we weer kunnen dansen tijdens de bijeenkomsten van het geheugenkoor. Dat we ….

En ondertussen doen jullie allemaal enorm je best er toch een fijne dag van te maken met de bewoners en met elkaar. Zijn collega’s iedere keer weer bereid om voor elkaar in te vallen als corona dreigt. Hebben we nog nooit, nog nooit, een uitzendkracht hoeven inhuren. Worden creatieve oplossingen gezocht om het toch heel gezellig te hebben in de woning. Ondersteunt familie waar mogelijk. Dank, heel veel dank daarvoor.

We gaan het volhouden en met gezond verstand doen wat de omstandigheden van ons vragen. En als het te zijner tijd dan echt achter de rug is, dan organiseren we een overweldigend groot feest met hug sessies, dansen, zingen, muziek en heel veel lekker eten. Beloofd is beloofd en ik kan niet wachten …

Hans van Amstel