Meest cliëntvriendelijke verpleeghuis van Nederland

PFNL_MPZ_2016_CMYK_ons_verpleeghuis_winnaarStichting WarmThuis is uitgekozen tot meest cliëntvriendelijke verpleeghuis van Nederland. Dit is woensdag 13 december bekend gemaakt. De prijs is uitgeloofd door ZorgkaartNederland. Gerdi Verbeet en Dianda Veldman reikten de prijs uit en zeiden daarbij: “We zijn onder de indruk van jullie uitgangspunt dat ‘alles kan, tenzij het niet kan (maar dan heb je wel wat uit te leggen)’”. De verkiezing wordt elk jaar gehouden. Vorig jaar eindigde Warmthuis, dat nog maar vijf jaar bestaat, op de derde plaats.

Zes verpleeghuizen waren genomineerd. De nominatie vond plaats op basis van beoordelingen van bewoners en hun naasten op de website van ZorgkaartNederland. De genomineerden werd gevraagd aanvullende informatie aan te leveren en een kort filmpje te maken met adviezen voor andere verpleeghuizen. Deze extra informatie werd betrokken bij de keuze van de winnaar.

foto tijdens galaIn het juryrapport stond: “Stichting WarmThuis geeft kwaliteit aan het leven van mensen. De wensen van bewoners worden gehoord. Alles kan – tenzij het niet kan, waardoor veel kansen worden benut. Het is een goed voorbeeld van een kleinschalige organisatie waar bewoners zelf koken, zonder receptie of kok. Ze reageren goed op negatieve reacties op ZorgkaartNederland, en hebben een breed gedragen patiëntvriendelijke benadering. Terecht het ‘meest cliëntvriendelijke verpleeghuis van Nederland”.