Tien jaar topzorg!

logo-warmthuis-10-jaarWarmThuis bestaat tien jaar en er is alle reden dat te vieren. Want na tien jaar bieden we nog steeds topzorg aan mensen met dementie en zijn we toonaangevend in Nederland. Drie (eigen)wijze mannen bedachten ooit dat het anders kan in de verpleeghuiszorg en dat laten we nog steeds iedere dag zien.

Het is wonderlijk hoe de magie bij WarmThuis blijft voorbestaan, ondanks de krapte die er is op de arbeidsmarkt. Natuurlijk merken ook wij dat er meer personele wisselingen zijn dan voorheen. Maar in de tien jaar dat we bestaan hebben we nog nooit een uitzendkracht hoeven inhuren. Dankzij de grote inzet en betrokkenheid van de collega’s.

Steeds weer lukt het onze visie Warme zorg over te dragen aan nieuwe collega’s. Dat gebeurt vooral door de bewoners, familie en de directe collega’s van het team tijdens het dagelijkse werk. Maar we organiseren ook scholing voor collega’s en de nieuwkomers waarbij aan de hand van alledaagse voorbeelden de visie aan de orde komt. De visie ‘warme zorg’ is heilig en blijft ons vertrekpunt bij alles wat we doen.

We werken niet met regels en protocollen maar met gezond verstand en we hebben een minimale overhead. De bewoners zijn de baas en maken er samen met familie en medewerkers een mooie dag van. De teams zijn deskundig, van dure externe organisatie-adviseurs zijn we wars. De plannen en ideeën komen van de bewoners, familie en medewerkers, en worden uitgevoerd als ook anderen er enthousiast van worden.

We hebben veel zin om dit alles te gaan vieren met de bewoners, vrijwilligers en collega’s. Maar ook gaan we deze gelegenheid gebruiken om onze visie en werkwijze weer over het voetlicht te krijgen. Zodat meer mensen met dementie in Nederland topzorg kunnen krijgen. Onze plannen leest u terug in deze nieuwsbrief.

We gaan er een mooi feestjaar van maken.

Hans van Amstel