Woning C De Hulst op vakantie

Omdat er permanent zeven bewoners wonen in woning C op locatie de Hulst, was een flinke uitbreiding nodig. Aan de woonkamer wordt een stuk aangebouwd. Natuurlijk geeft dat gedoe, lawaai en overlast. We hebben geprobeerd dit zoveel mogelijk te beperken. Onze bewoners zijn immers gebaat bij rust. Maar hoe doe je dat als er een stuk muur wordt doorgebroken?

Joke, Celine, woonzorgbegeleider plus van woning C, Ingrid en Kirsten bedachten er iets op: dan gaan we toch gewoon met de hele club een week op vakantie? Nu ja, gewoon. Hoe vind je een grote woning met voor ieder een eigen slaapkamer, een plek waar de omgeving veilig is? Dat werd gevonden in het vakantiepark Landall bij Julianadorp. Het werd een succes. In het volgende stukje vertelt Celine over de vakantieweek.

“Iedereen was zo relaxt!”

“Het was een geweldige week,” zegt Celine. “We zijn echt met elkaar op vakantie geweest. Uiteraard waren er tevoren wel wat vragen en moesten we alles goed organiseren, maar het is allemaal gelukt. Zo hielden we een familiebijeenkomst waarin we de vakantieplannen met hen bespraken en vragen beantwoordden. Ook de familie wilde natuurlijk weten of de vakantieweek verantwoord was.

Het is echt een succes geworden. Iedereen was zo relaxt. Net als thuis had iedereen een eigen kamer en wij als verzorgenden ook. Want ook wij bleven slapen. Ook familie kon overnachten en daar is gebruik van gemaakt. We zijn naar het Wieringereilandmuseum geweest, deden spelletjes en we gingen met zijn allen naar het strand. Familie wilde ook graag meehelpen en bereidde een maaltijd voor de vakantiegangers. Iedereen reageerde goed en blij. Het was gewoon hartstikke gezellig. Ons vaste team verzorgenden was er de hele week. Dat zijn vertrouwde gezichten en het werkte heel goed. Het was fijn te ervaren hoe ontspannen en blij iedereen was. Wat mij betreft kunnen we dit best herhalen.”