06-10833073

Locatie Klein Suydermeer

Algemene informatie klein suydermeer

Klein Suydermeer

Woonvoorziening ‘Klein Suydermeer’ staat in het centrum van Zuidermeer, een klein dorp in de gemeente Koggenland. Het is een woonvoorziening voor mensen met dementie op een voormalig boerenerf. Op het erf staan een stolpboerderij, drie groepswoningen en dagsociëteit De Hooischuur.

In de stolpboerderij en de drie woningen wonen zes of zeven mensen met dementie per woning. Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Deze ruimte wordt in overleg met bewoners en familie ingericht met eigen meubels en spullen van de bewoners die er (komen) wonen. Iedere bewoner heeft een slaapkamer die naar eigen inzicht wordt ingericht door de bewoner en de naasten zelf. Het liefst met vertrouwde en herkenbare meubels of spullen. Dit zodat de slaapkamer een vertrouwde en fijne plek is. De woningen hebben twee grote badkamers.

Het erf is vrij toegankelijk voor alle bewoners, alle deuren (met uitzondering van het buitenhek) zijn altijd open. Er zijn terrassen, een kas, een moestuin en een wei met geiten, schapen en kippen. En natuurlijk een stal voor deze dieren.

Verder zijn op het terrein de dagsociëteit en het logeerhuis aanwezig.

dagsociëteit De hooischuur

Twee locaties van WarmThuis hebben een sociëteit, zo ook locatie Klein Suydermeer. Sociëteit de Hooischuur is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Het is een gezellige en veilige plek waar bezoekers zich op hun gemak kunnen voelen. Op de sociëteit maken we er met de bezoekers een fijne zinvolle dag van, die aansluit op uw dagritme, wensen en interesses.

Niets hoeft, alles mag. Diverse binnen- en buitenactiviteiten zijn mogelijk en iedereen is vrij om te gaan en staan op het ruime erf van WarmThuis.
De sociëteit is open van 11.00 tot 18.30 uur. Als u dat wilt kunnen wij u halen en brengen met onze bus, dit is wel afhankelijk van uw woonplaats.

Voor deelname aan de dagsociëteit heeft u een indicatie nodig van de gemeente of via de wet langdurige zorg. Het is ook mogelijk om het particulier te bekostigen. Verder vragen wij een eigen bijdrage voor de avondmaaltijd en eventuele excursies. Zoals bijvoorbeeld naar een museum, een boottochtje of een dagje Amsterdam.

Heeft u interesse of wilt u kennismaken? Bij WarmThuis ben u altijd van harte welkom! Wilt u langskomen of meer weten? Bel dan onze informatielijn 06 10 83 30 73 of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking. Wij kijken uit naar uw komst.

 

logeerhuis

Mensen met dementie kunnen logeren in ons logeerhuis in Oterleek of Zuidermeer. Het logeerhuis is een soort hotel; een veilige en gezellige plek waar wij u gastvrij ontvangen.

Beide logeerhuizen bevinden zich op de bovenetage(s) van de stolpboerderij en hebben vier ruime een persoons kamers. Er is een lift. Bijna alle kamers hebben eigen sanitair. Er is een gezamenlijke huiskamer met woonkeuken waar gekookt en gegeten wordt. Diverse binnen- en buitenactiviteiten zijn mogelijk en iedereen is vrij om te gaan en te staan op het ruime erf van WarmThuis.

Het logeerhuis voelt als een soort hotel; een gezellige en een veilige plek waar wij u gastvrij ontvangen. De medewerkers van het logeerhuis zijn gekwalificeerde, ervaren zorgverleners die met warmte en respect omgaan met de logeergasten. Maar waar ook de benodigde zorg en begeleiding geboden kan worden. Tijdens de logeerperiode blijft de medische zorg in handen van de eigen huisarts. Indien noodzakelijk doen wij een beroep op onze verpleegkundig specialisten of de huisartsenpost.

Vaak is de reden om bij ons te komen logeren om u en uw naaste de mogelijkheid te bieden even op adem te komen van de veranderende omstandigheden thuis veroorzaakt door de dementie. 

Logeren kan op verschillende wijzen bekostigd worden; via de gemeente, de zorgverzekering of vanuit de wet langdurige zorg. Ook hier geldt dat de overheid de eigen bijdrage berekent op basis van uw inkomen. WarmThuis brengt geen extra kosten in rekening.

Ook kan er gelogeerd worden op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of particulier. Het tarief is in dat geval 205 euro per nacht (prijspeil 2024).