06-10833073

Locatie Het Grosthuis

Algemene informatie het grosthuis

In het dorp Grosthuizen staat de derde locatie van WarmThuis  op een voormalig boerenerf.

Achter de oude boerderij staan 4 woningen. Alle woningen bieden plaats aan zeven bewoners. Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Deze ruimte wordt in overleg met bewoners en familie ingericht met eigen meubels en spullen van de bewoners die er (komen) wonen. Iedere bewoner heeft een slaapkamer die naar eigen inzicht word ingericht door de bewoner en de naasten zelf. Het liefst met vertrouwde en herkenbare meubels of spullen. Dit zodat de slaapkamer een vertrouwde en fijne plek is. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

 

De oude boerderij word momenteel in ere hersteld en achteraan de boerderij word ook druk gebouwd aan de vijfde woning. Dit zal een woning worden waar jonge mensen met dementie kunnen komen wonen.

In de boerderij zal een dagsociëteit komen en boven een logeerhuis.

dagsociëteit het grosthuis

De locaties van WarmThuis hebben een sociëteit, zo ook locatie de Hulst. De sociëteit is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Het is een veilige en gezellige plek waar bezoekers zich op uw gemak kunnen voelen. Op de sociëteit maken we er met de bezoekers een fijne zinvolle dag van, die aansluit op uw dagritme, wensen en interesses.

Niets hoeft, alles mag. Diverse binnen- en buitenactiviteiten zijn mogelijk en iedereen is vrij om te gaan en staan op het ruime erf van WarmThuis.

De sociëteit is open van 11.30 tot 18.30. Als u dat wilt kunnen wij u halen en brengen met onze bus. 

Deelname aan de dagsociëteit kan op verschillende manieren bekostigd worden; via de gemeente of via de wet langdurige zorg. WarmThuis brengt alleen de avondmaaltijden extra bij u in rekening.

Heeft u interesse of wilt u kennismaken? Bij WarmThuis ben u altijd van harte welkom! Wilt u langskomen of meer weten? Bel dan onze informatielijn 06 10 83 30 73 of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking. Wij kijken uit naar uw komst.


locatie oterleek

logeerhuis

Er zijn situaties waarbij logeren bij WarmThuis een uitkomst is voor mensen met dementie en hun naasten. Bijvoorbeeld omdat de partner even op adem moet komen of ter overbrugging van een periode waarbij er thuis onvoldoende zorg beschikbaar is. Mensen met dementie kunnen in dat geval terecht in een van onze logeerhuizen. 

Men kan komen logeren in ons logeerhuis op locatie de Hulst te Oterleek of (vanaf april 2024) in Het Grosthuis te Avenhorn. Het logeerhuis voelt aan als een soort hotel; een gezellige en een veilige plek waar wij u gastvrij ontvangen.

De medewerkers van het logeerhuis zijn gekwalificeerde, ervaren zorgverleners die met warmte en respect omgaan met de logeergasten. Maar waar ook de benodigde zorg en begeleiding geboden kan worden. Ons streven is het de logeergasten optimaal naar de zin te maken. Wij laten ons hierbij leiden door de individuele wensen en behoeften van de logeergasten.

Tijdens de logeerperiode blijft de medische zorg in handen van de eigen huisarts. Indien noodzakelijk doen wij een beroep op onze verpleegkundig specialisten of de huisartsenpost. Een logeerperiode varieert van doorgaans van een paar dagen tot maximaal drie weken. Bij hoge uitzondering kunnen mensen langer logeren.

Logeren kan op verschillende wijzen bekostigd worden; via de gemeente, de zorgverzekering of vanuit de wet langdurige zorg. Ook hier geldt dat de overheid de eigen bijdrage berekent op basis van uw inkomen. WarmThuis brengt geen extra kosten in rekening. Ook kan er gelogeerd worden op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of particulier. Het tarief is in dat geval 205 euro per nacht (prijspeil 2024).